Huub Hannen Galerie op ART ON PAPER Amsterdam

9 Mei t/m 12 Mei 2024

Op de beurs Art on Paper Amsterdam concentreren galerieën zich op kunstwerken die gemaakt zijn op, van of met papier. De beurs vindt plaats in de industrieel-monumentale Gashouder en Transformatorhuis op Westergas in Amsterdam.
Werk op of met papier, of het nu potlood, houtskool, pen en inkt, aquarel, gouache, collage of papier-maché is, toont de kunstenaar in het meest spontane en artistiek vrije moment.
De directheid die verbonden is met het medium papier brengt kunstenaar en kijker zeer dicht bij elkaar. In hun intimiteit en kwetsbaarheid gedijen werken op of met papier goed bij de exclusieve aandacht die ze krijgen op deze gespecialiseerde kunstbeurs.

Huub Hannen Galerie neemt deel aan deze bijzondere beurs van 9 t/m 12 Mei.
Wij tonen in onze stand prachtige kunstwerken van Frits Achten, Mirjam Abraas, Ria Kremer en Liezette Gerrits.

We hopen u te mogen begroeten op Art on Paper Amsterdam!
Huub Hannen

Liezette Gerrits maakt haar werken op een hele bijzondere manier met papier, plakband en licht. Haar manier van werken komt voort uit een fascinatie voor het gebruik van licht en donker door de kunstenaars als Rembrandt en Caravaggio. Het idee om van donker naar licht te werken heeft Gerrits zich eigen gemaakt met een technische manier van werken. Door in vellen papier te knippen, te snijden en te scheuren ontstaat een licht-doorlatend beeld. De gewenste schaduwwerking ontstaat door het vouwen en buigen van de restvormen. Het voorste vel papier fungeert als projectiescherm dat het beeld van licht en schaduw zichtbaar maakt.
Zo ontstaat er een bijzonder licht/schaduw object.

Frits Achten maakt vaak grote objecten die er heel zwaar uitzien, maar van papier-maché blijken te zijn, en dus vederlicht.
In zijn werk overheersen organische vormen. Planten en zaden vormen een inspiratiebron, maar ook laat hij zich inspireren door kunst van andere continenten.
Als je het werk van Frits Achten op foto’s ziet, heb je geen idee van het formaat. Hij maakt veel grote objecten, maar soms hij ook wat kleinere formaten. De stijl waarin hij werkt omschrijft hij als ‘baroque brut’ (lompe barok), in de betekenis van niet-verfijnd vormgegeven. En dat is natuurlijk inherent aan de techniek van de papier-maché.

Mirjam Abraas maakt grafiet/potlood tekeningen op paneel en op papier.
Uiterst precies en in detail gaat ze te werk en zoekt ze haar onderwerpen in de natuur.
De focus ligt vooral op bomen en planten.
Aandacht voor detail trekt de kijker diep de tekening in.
Tegelijkertijd leveren zorgvuldig gekozen uitsneden een ervaring op van vervreemding.

Van verzamelingen oude tijdschriften maakt Ria Kremer sierlijke ornamenten, die ze verbindt met touw en/of lijm. De werken lezen als muziekstukken aan de wand, soms grote composities en soms subtiele intermezzo’s. Krachtig in hun eenvoud of een lijnenspel waarin je kunt verdwalen..