Maastricht Photo Festival

20-09-2019 t/m 29-09-2019

Van 20-09-2019 tot en met 29-09-2019 neemt de Huub Hannen Galerie deel aan het Maastricht Photo Festival 2019: Gedurende deze 10 dagen zullen wij dagelijks onze deuren openen van 12.00 tot 17.00 uur. Wij tonen bijzondere fotografische werken van Judith Krebbekx, Winnifred Limburg en John Lambrichts. Daarnaast tonen wij een prachtige video van Noortje Haegens.
De feestelijke opening in onze Galerie zal plaatsvinden op zaterdag 21 September 15.00 uur.
Wij hopen u te mogen begroeten op de opening of op een van de andere dagen van de tentoonstelling.
Voor meer informatie over het Maastricht Photo Festival kunt u kijken op de website van het Photo Festival.

 

Judith Krebbekx, Schilderkunst en fotografie     Judith Krebbekx studeerde aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten en aan de Rietveld Academie, beide te Amsterdam. Haar werk is in talloze toonaangevende kunstcollecties van musea en bedrijven opgenomen, zoals de Zuyderland Kunstcollectie, Bonnefantencollectie, collectie De Domijnen, kunstcollectie van ABN-AMRO, Sanquin en de Provincie Limburg. Verder ging ze op werkverblijf naar India, deed ze mee aan een uitwisselingsproject met Nederlandse en Zuid-Afrikaanse kunstenaars en was ze op werkverbljif in Spanje. Haar werk wordt getoond in binnen- en buitenland. Zij neemt deel met haar serie ‘I know your secrets’. Judith Krebbekx woont en werkt in Meerssen.

Winnifred Limburg, Fotografie     Winnifred Limburg’s centrale thema is het maakbaar landschap. De werken noemt hij geassembleerd uit honderden beelden die specifiek voor het werk zijn gemaakt en altijd in kleur. Winnifred Limburg nam deel aan diverse fotomanifestaties zoals Noorderlicht en Fotobiënnale Enschedé en stelde tentoon in diverse galeries en musea in binnen en buitenland. Hij woont met 2 honden en Carolein Smit in Zussen, België.

John Lambrichts, Fotografie
John Lambrichts dankt zijn bekendheid aan indringende fotoprojecten als Walton City, Ouderen en Kanker, Brickfields, Tak, Dust en Oeverlangen aan de Maas. Van Oeverlangen aan de Maas, verscheen in 2011 een fotoboek. Hij exposeerde in binnen- en buitenland: o.a. Fotofestival Noorderlicht Groningen, BredaPhoto Festival, Bonnefantenmuseum Maastricht, Photofestival Lodz Polen enPhotofestival Chobi Mela Dhaka Bangladesh. Met Walton City won hij een eerste prijs bij de jaarlijkse Zilveren Camera-wedstrijd en de gelijknamige cd-rom won de Euro Comenius in Berlijn. Ouderen en Kanker ontving de vijfjaarlijkse VVAA-prijs als belangrijke bijdrage aan de beeldvorming van de gezondheidszorg in Nederland. John Lambrichts woont en werkt in Maastricht.

Noortje Haegens, Fotografie en video       Noortje Haegens is de kunstenaar die een rustpunt in de ongeschreven partituur van onze natuurlijke zoektocht aangeeft. Haar videowerken ontkennen de snelheid van de dagelijkse tredmolen, ze staan stil in hun beweging. Een beweging die je pas kan zien als je zelf stil staat.
Ze is geen ateliermens, daar komt de inspiratie niet. Het wandelen is een essentieel onderdeel van de werkmethode van Noortje, en een belangrijk uitgangspunt om grip te krijgen op haar omgeving. Wat de grondering is voor een schilderij is voor haar het wandelen: de basis voor het kunstwerk.
Het werk van Noortje heeft een zekere openheid, die appelleert aan een universele herkenbaarheid die zij aantreft in de natuur.  Al wandelend treft zij de puurheid aan van de omgeving en wordt de impact van de plaats en locatie pas later duidelijk.
Het werk is er altijd al, maar heeft nog niet zijn betekenis onthuld.  Door steeds terug te keren naar de plaats dient het nog niet gemaakte kunstwerk zich aan. Het is een relatie die langzaam opgebouwd wordt. Noortje Haegens woont en werkt in Breda.