ENGLISH
H H G

duo-expositie Terra

link naar duo-expositie Terra

Van 11 Maart t/m 21 April toont Huub Hannen Galerie in Maastricht een bijzondere duo-tentoonstelling met werk van twee kunstenaars die een sterke band hebben met Portugal: Ingrid Simons en Sonia Aniceto. De titel van de tentoonstelling: 'Terra' (grond/aarde) verwijst letterlijk naar de geboortegrond van Sonia Aniceto, als ook naar de geboorteplek van het werk van beide kunstenaars.

Aniceto is geboren in Lissabon, zij woont en werkt tegenwoordig in Brussel. Simons is geboren in Eindhoven, zij werkt jaarlijks een aantal maanden in Portugal, dit heeft haar werk door de jaren heen enorm beïnvloed.

Sonia Aniceto en Ingrid Simons schilderen met olieverf op doek, maar laten zich daarnaast inspireren door de tradities van Portugal. Aniceto door de textiel-traditie en Simons door de keramiek-traditie. Ze werken expressief en de themathiek van het werk is breed, van figuurlijk tot abstract.
De combinatie van deze twee kunstenaars maakt de tentoonstelling 'Terra' tot een genot voor het oog. Tegelijkertijd zorgt de gelaagdheid van hun werk voor een bevreemdende en mysterieuze sfeer die aanzet tot nadenken. Werken die niet snel loslaten.

Opening: Zondag 11 Maart 15.00 uur
Tijdens de TEFAF dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur (behalve op maandag)
Daarna te bezoeken; Do. t/m Za. van 13.00 uur tot 17.00 uur.

 

Nieuwsarchief

 

PAN Amsterdam | 19-26 november

link naar PAN Amsterdam | 19-26 november

Op PAN Amsterdam, de eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design, richt Huub Hannen Galerie dit jaar weer een mooie stand in. De beurs wordt van 19 tot en met 26 november gehouden in de RAI Amsterdam. Huub Hannen toont en verkoopt recent werk van Yvonne Mostard, Wim Claessen, Simone van Bakel, Toon Laurense en Mirjam Abraas.

U bent er van harte welkom.

Art The Hague

link naar Art The Hague

Van 4 tot en met 8 oktober vindt in Den Haag Art The Hague, de eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst, plaats

Huub Hannen Galerie neemt deel aan deze beurs en presenteert daar bijzonder werk van Juul Sadee, Erik Buijs en Wim Claessen.

We ontmoeten u graag in onze stand, van 4 t/m 8 Oktober 2017 in de Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, Den Haag.

Po√ętische schoonheid en verborgen betekenissen

Vanaf 10 september toont de galerie een prachtige trio-tentoonstelling met werk van Yvonne Mostard, Mirjam Abraas en Nikki Pelaez.
Hoewel de kunstwerken zeer verschillend zijn van thema en techniek, is een belangrijke rode draad te herkennen: zij zijn allemaal van een grote poëtische schoonheid en ambachtelijk in hun uitvoering. Alle werken dragen iets geheimzinnigs in zich en doen daardoor een beroep op ons inlevingsvermogen, op onze fantasie en verbeelding. De dromerige beelden vol symboliek van Yvonne Mostard, de prachtige gedetailleerde tekeningen van Mirjam Abraas en de raadselachtige portretten van Nikki Pelaez vormen samen een bijzonder geheel en maken een bezoek aan de Huub Hannen Galerie meer dan de moeite waard!

Feestelijke opening:  Zondag 10 September van 13.00 tot 18.00 uur. (Tijdens het Parcours)  

Daarna is de tentoonstelling te bezoeken tot en met 14 Oktober. Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.  Galerie Huub Hannen, Boschstraat 50, Maastricht.

Kom naar onze stand tijdens de KunstRAI

Van 31 mei t/m 5 juni staat Huub Hannen met een stand op de KunstRAI. Wijpresenteren werk van Simone van Bakel, Yvonne Mostard, Anke Roder, Harm Jan Boven, Mirjam Abraas en Toon Laurense. Wij zijn te vinden in stand 20. Wees welkom!

Triotentoonstelling: Danielle van Broekhoven, Erik Buijs en Gies Backes.

Van zaterdag 20 Mei tot en met 24 Juni is er een bijzondere tentoonstelling te zien van drie kunstenaars: Danielle van Broekhoven, Erik Buijs en Gies Backes. U bent van harte welkom om binnen te lopen tijdens onze openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Solo-expositie Martijn Lucas van Erp

link naar Solo-expositie Martijn Lucas van Erp

Van 11 maart tot en met 22 april toont Huub Hannen Galerie het recente werk van Martijn van Erp in een prachtige solo-expositie.

De in Heerlen geboren kunstenaar schildert mysterieuze landschappen waarin je kunt ronddwalen en je eigen betekenis kunt zoeken.

We heten u welkom tijdens de opening op zaterdag 11 Maart om 15.00. 
Uitgebreide openingstijden tijdens de Tefaf van woensdag 15 t/m zondag 19 maart.
Daarna van donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur (t/m 22 april).

For Real | beurs voor hedendaagse figuratie van 18-22 jan 2017

link naar For Real | beurs voor hedendaagse figuratie van 18-22 jan 2017

Op 'For Real' in Amsterdam, de eigentijdse beurs voor hedendaagse figuratie, richt Huub Hannen Galerie dit jaar een mooie stand in. De beurs wordt van 18 tot en met 22 Januari gehouden in de in de hal van de Passenger Terminal in Amsterdam. Huub Hannen Galerie toont en verkoopt recent werk vanAnke Roder, Maartje Frenken, Nikki Pelaez, Wim Claessen, Erik Buijs en Martijn Lucas van Erp en Harm Jan Boven. U bent van harte welkom  in onze stand nummer 22.

Rotterdam Contemporary Artfair | 8 -12 feb 2017

In het World Trade Center in Rotterdam vindt van wo 8 t/m zo 12 feb de 6e editie van Rotterdam Contemporary Art Fair plaats tijdens de Rotterdam Art Week. Huub Hannen Galerie is een van de deelnemende galeries. Hij presenteert hier werk van Wim Classen en John Lambrichts. We verwelkomen u graag in onze stand (nr. 41) tijdens deze grootste Nederlandse kunstweek.

Verstilde schoonheid en de liefde voor overvloed

link naar Verstilde schoonheid en de liefde voor overvloed

Van 5 november tot en met 10 december toont Huub Hannen Galerie een bijzondere groepstentoonstelling waarin recent werk te zien is van drie verschillende kunstenaars die aan de Galerie verbonden zijn.

Zowel de subtiele schilderijen van Wim Claessen als de weelderige inkt-tekeningen van Fienke Teeken, kenmerken zich door hun verstilde schoonheid en rust. Tegelijkertijd zorgt de gelaagdheid van hun werk voor een bevreemdende en mystieke sfeer.

Lijnrecht tegenover deze rust staan de uitbundige beelden van Hanneke Giezen. Thema's als hebzucht, gulzigheid, pronkzucht en begeerte zijn volop terug te vinden in haar werk

Het is precies dat contrast dat deze expositie zeer de moeite waard maakt. Je wordt naar binnen gezogen door de vrolijke beelden, betoverd door de innerlijke landschappen in Oost-Indische inkt, en komt tot rust door de harmonische composities en het bijzondere licht in de schilderijen.

Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.